2020-02-24 20:52 #0 av: Pyttelite

Gå på teater och se nyskriven dramatik

Riksteatern turnerar runt i Sverige med små, ofta nyskrivna pjäser.  De besöker både landsbygd och städer och är väl värda att ägna en kväll åt.

Pappa, make och krigsförbrytare  är en aktuell pjäs som spelas nu i vår och som handlar om hur en helt vanlig familjefar förvandlas till ett monster och mördare.

"Efter succén Var är mitt hem är Danjin Malinovic tillbaka med ett nyskrivet drama baserat på intervjuer med en man dömd för krigsförbrytelser i forna Jugoslavien. Tillsammans med skådespelaren, sångaren och musikern Fikret Çeşmeli framför Danjin Malinovic med ord, sång och musik historien om hur en vanlig familjefar på grund av speciella omständigheter, byter liv och begår fruktansvärda brott. Hur kunde det bli så? Existerar monster eller enbart människor som under vissa omständigheter kan göra monstruösa saker? Vad är dom socialpsykologiska förklaringar till varför människor kan begå hemska brott mot andra människor?"

Källa : Riksteatern

"Hur kan en vanlig pappa som har allt man kan tänka sig – barn familj vänner och framgång – förvandlas till en mördare, någon som använder farliga vapen för att attackera oskyldiga människor? Hur kan ett liv ta en så drastisk vändning? Manusförfattaren och huvudrollsinnehavaren Danjin Malinovic har efter intervjuer med en krigsförbrytare från forna Jugoslavien omvandlat orden till teater. Pappa, make och krigsförbrytare är en pjäs om människans komplexitet och vår rädsla för den “andre”."

Källa : kulturbloggen

https://kulturbloggen.com/?p=131724

https://www.riksteatern.se/forestallningar/pappa-make-och-krigsforbrytare/