2020-01-20 19:29 #0 av: Magi-cat

Den globala klimatrörelsen Extinction Rebellion Sverige får årets Martin Luther King-pris för sitt arbete för klimatet.

"Martin Luther King-priset har delats ut sedan 2005. Priset går till någon som verkat i Martin Luther Kings anda och för att uppmärksamma och fira de tidlösa värderingar som Martin Luther King kämpade för. I år har juryn beslutat att priset tillfaller Extinction Rebellion Sverige utifrån följande prismotivering:

”Världen behöver fler fredliga rörelser som ger möjlighet att kanalisera engagemang över klimatkrisen och världens orättvisor. Vår pristagare är en god förebild i gemenskapens styrka över individualismen. Extinction Rebellion Sverige är ett nätverk som endast funnits i ett år men som redan engagerat såväl unga som gamla för klimatet genom en mångfald av ickevåldsmetoder. Genom kreativ civil olydnad och välplanerade aktioner visar de att vi måste sluta släcka bränder och istället ändra våra klimatfarliga system. Extinction Rebellion är en global klimatrörelse i Martin Luther Kings anda.” 

https://martinlutherking.se/2019/12/08/klimatrorelse-mottagare-av-martin-luther-king-priset-2020/?fbclid=IwAR091UO3xnteQ_xh4WvIAqENc2f_oMr7u3if6vD7kt6kMupNTSFAP00SnLY

.