2019-12-30 09:06 #0 av: Magi-cat

Det blåser snåla vindar i många kommuner och ofta drabbas kulturen. I det här fallet är det anrika Göteborg Wind Orchestra som får halverat verksamhetsstöd och riskerar nedläggning.

Orkestern har funnits i 120 år och är en av landets främsta på sitt område. Man har dragit ner så mycket man kan, men att halvera en orkesterbesättning och bara fortsätta som vanligt går inte. Det skulle vara som att spela en hockeymatch utan backar och målvakt.

https://www.gp.se/kultur/kultur/gwo-riskerar-nedl%C3%A4ggning-f%C3%A5r-halverat-verksamhetsst%C3%B6d-1.22027554?fbclid=IwAR2B2d9XWKnXPjcfUxt1ar-JcIhn5kYB0b6SO4ztbLE_MrIOggRPQWf2yq4

Nedläggning har varit på tapeten förut men hotet har blåst förbi. Hoppas det gör så den här gången också och att nya vindar är med på noterna.

Det är så lätt att i tider av besparing skära ned på kulturen. För en tid sedan hotades sex bibliotek i Göteborg av nedläggning. (artikel) Men kultur tar tid att bygga upp och kräver kontinuitet och kunnande. Lätt att sopa bort, svårare att få tillbaka.

Dessutom är det hälsosamt med kultur. Visste ni att man kan få det på recept?