2019-10-24 19:50 #0 av: Magi-cat

Stort grattis till Hédi Fried som tilldelas utmärkelsen Torgny Segerstedts frihetspenna 2019! BlommaHjärtaBlomma

"Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne har beslutat att i år tilldela författaren och psykologen Hédi Fried utmärkelsen Torgny Segerstedts frihetspenna. Priset delas ut måndagen den 25 november klockan 18.00 i Torgny Segerstedtsalen på Göteborgs universitet. Arrangemanget är som alltid offentligt."

Från motiveringen:

"Hédi Fried har gjort det till sin livsuppgift att värna det öppna samhället. I böcker, artiklar och föredrag har hon – för att vi ska förstå de psykologiska och samhälleliga processer som gör ondskan möjlig – oförtröttligt vittnat om Förintelsens våld och om den förrädiska vägen dit. Under senare år har hon också framträtt som en frispråkig och klarsynt debattör som uppmanar dagens ledare att se de farliga mönstren och agera i tid för att motverka samtidens våldsbejakande extremism. Hédi Fried tilldelas därför Stiftelsen Torgny Segerstedts frihetspenna 2019."

http://torgnysegerstedt.se/segerstedts-frihetspenna-2019-tilldelas-hedi-fried/?fbclid=IwAR2FVLEsyBerbJvwkC9apURd6HYyA6e3VDnVAdk50PYEyDoq_1sWDoMZ9XY