Politik och samhälle

"Kärnvapen - det största hotet mot allt levande"

2019-05-05 07:40 #0 av: Magi-cat

Sverige ska enligt vad en utredning kommit fram till inte skriva på det mest självklara avtalet av alla, nämligen för ett globalt förbud mot kärnvapen.

Samlamöte i Stockholm 6 maj:

"6 maj 

Samlamötekl 12 – 17, Solidaritetshuset, Stockholm. Möte med Samla, organisationens styrgrupp. Kvinnor för Fred består av självständiga lokalföreningar som sinsemellan utser representanter till Samla, vilket är organisationens styrgrupp som träffas 4 gånger per år. Samlas medlemmar ska spegla medlemmarnas spridning i landet"

Från Kvinnor för fred:

8 maj - seminarium
Kärnvapen - det största hotet mot allt levande, kl 18, ABF Stockholm.  
Hittills har 70 stater signerat och 22 ratificerat konventionen. I dagens seminarium fokuserar vi på de medicinska, humanitära, etiska och existentiella konsekvenserna av kärnvapenkrig och varför ett sådant ovillkorligen måste förhindras.

Talare: Jan Larsson, specialistläkare i anestesi och intensivvård, ordförande Svenska Läkare mot Kärnvapen. 
Margareta Wahlström, ordförande Svenska Röda Korset.
Fredrika Gårdfeldt, präst i Svenska kyrkan, Katarina församling, representant för Svenska präster och pastorer mot kärnvapen.
Anna Sundström, generalsekreterare, Olof Palmes internationella center.
Samtalsledare: Agnes Hellström, ordförande Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.
Arrangör: Nätverket för kärnvapennedrustning

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2019-05-05 07:51 #1 av: Wonnalesan

Varför vill människan förgöra allt!

På alla sätt uppfinner hon värre och värre redskap för förintelse. Rädsla är drivkraften. Tänk om vi alla skulle kämpa för en värld i fred och rättvisa vilken underbar planet vi skulle få.

Men vi som känner så ,tror att alla känner så. Men det är så att många hatar så mycket så deras tankar är helt blockerade på att utplåna andra.

Därav skapas alla dessa hemska vapen och tortyrredskap, ondskan har också ett ansikte så som godhet har. Man trodde efter världskrigen-aldrig mera krig- men så blev det inte. Miljoner barn svälter ihjäl medans män leker krig. Alla dessa hemska mordvapen skulle föda alla barn på vår jord. De borde veta hut och skämmas för alla hemskheter de gör...Mvh/WLBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.