Musik

Kvinnliga muser - från Sveriges Orkesterförbund

2019-03-08 14:41 #0 av: Magi-cat

"Kvinnliga muser är ett projekt med finansiering från Statens Kulturråd som har pågått i Sveriges Orkesterförbunds regi,/.../  Syftet är att hitta musik för ensemble och orkester komponerad av framför allt svenska kvinnliga tonsättare under 1800-talet och början av 1900-talet. Vår förhoppning är att vi, genom att visa var musiken finns att få tag på och genom att tillhandahålla information om tonsättarna, kan bidra till att musiken spelas! Cecilia George har varit projektledare.

Kvinnor har genom alla tider sjungit, spelat och skrivit musik, men det är inte ofta som musik komponerad av kvinnliga tonsättare på framförs på konserter. Och när det händer är det som framförs oftast sånger och pianoverk, ibland kanske ibland ett verk för kör. Projektet Kvinnliga muser har haft som mål att visa att det också finns verk för större ensembler av kvinnliga tonsättare gömda, och ibland också glömda på arkiv och bibliotek."

https://www.orkester.nu/kvinnliga-muser/?fbclid=IwAR0I4xijsit0X-VQLmzbCbLLqh8Vcg8z3R-J3n9R8u8CGO30TykKBqkHQ2E

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2019-03-08 14:42 #1 av: Magi-cat

Gömda och kanske glömda, men så bra att de finns kvar, TACK VARE arkiv och bibliotek! Tummen upp

Bra att de kommer fram i ljuset! Lyssnar på musik

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.