2019-02-15 08:05 #0 av: Magi-cat

i Norrköping verkar det finnas en massa härlig "husmorsgraffiti" med underbara stickade och virkade alster. Kolla länkarna! Hjärta

Konstmuséet hade ett inslag på temat "Husmorsgraffiti - en del i den handgjorda revolutionen". Om hur handens arbete och kvinno- och slöjdkraft förändrar världen.

https://www.norrkopingskonstmuseum.se/program/husmorsgrafiti/

https://www.kurbits.nu/2017/11/24/kolla-husmorsgraffitin-tar-norrkoping/

Husmorsgraffiti - ett projekt över gränserna!

"–Här bjuds kvinnorna in till en egen sfär – för sin egen skull, säger Anneli Lindberg, konstnär och initiativtagare till projektet.

Genom tre träffar under hösten har hon, tillsammans med Svenska kyrkan och Arbetets museum, undersökt förutsättningarna för att etablera ett nytt kvinnokollektiv i Norrköping.

Både svenska kvinnor och kvinnor med invandrarbakgrund har på Arbetets museum mötts vid ett berg av gamla virkade dukar, grytlappar och garnnystan. Nu har textilierna, skänkta av Erikshjälpen, Hela människan och vänner och bekanta, textilier som annars skulle slängas, fått nytt liv, genom att de satts ihop till konstverk. Träffarna har också varit ett sätt att mötas, över gränserna."

https://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/husmorsgraffiti-pa-stan-om4403486.aspx

Fina bilder, om ni har FB:

https://www.facebook.com/HusmorsgraffitiNorrkoping/videos/524276331379987/

Husmorsgraffiti med kärleksbudskap: (Tyvärr betallänk, men man ser en en bild.)

https://pren.nt.se/artikel?redirect=https:%2F%2Fwww.nt.se%2Fnyheter%2Fnorrkoping%2Fhusmorsgraffiti-med-karleksbudskap-om5003325.aspx&meter=true&action=completerequest&callback=https:%2F%2Fwww.nt.se%2Finc%2Feprencallback.aspx

Finns det liknande projekt även på andra orter?