Övrigt

Var inte naiv inför högerextremismen!

2018-11-30 09:24 #0 av: Magi-cat

Det hör låter verkligen allvarligt. Förskräckt

I ett panelsamtal om demokrati på Hornstulls bibliotek framträdde - håll i er nu! - en företrädare för "rasideologi" och tidigare ledare för ett nasseförbund!

Stockholms bibliotek har fått mycket kritik för detta, och det är verkligen befogat.

Läs länken för mer info!

"Vissa beskriver händelseförloppet som en kupp och sanningen är att nazister inte är intresserade av demokratiska samtal av  andra motiv än att de vill ta över dem och förstöra dem. Om man inte förstår det så har man inte förstått vad nazism är för något. Vi har inte råd att vara så naiva inför högerextremismen.  Det finns många sätt att verka för kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning utan att ge rasideologer en plattform. Var inte en nyttig idiot."

https://foreningenbis.com/2018/11/29/vi-har-inte-rad-att-vara-naiva-infor-hogerextremismen/?fbclid=IwAR2zhb6s9TQkGi85_loIj6DHHjaPbrauU_WpKS5d6fB7ZM56wUf66DV7TF4

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2018-11-30 09:32 #1 av: Wonnalesan

Så fruktansvärt, vart är vi på väg. Kan inte låta bli att tänka på ett Bibelcitat. -Kärleken skall kallna hos de flesta- . Det känns ända in i märgen. Sorgen vill gripa tag i hjärteroten. Men så minns jag orden-mörkret kan aldrig få makt över ljuset. Tänk unga rotlösa som varken läst eller hört om fasorna under andra världskriget, hur lätt dras de inte med?

Man får inte ge upp utan kämpa hårdare. Jag har arbetat med barn och unga hela livet och jag vet hur värnlösa de är inför påverkan av alla ideologier. Framtiden är deras ,vi får inte låta hat bli deras uppväxtplats.Mvh WL

Anmäl
2018-11-30 09:42 #2 av: Magi-cat

Wonnalesan Hjärta

Jag blev verkligen bestört och bedrövad när jag läste det där. Vi får inte vara naiva.

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2018-11-30 09:55 #3 av: Magi-cat

Det blir värre och värre. Nazisten presenterades som "fritänkare" vid debatten! FörskräcktKräks

"Jag tror vi kunde ha presenterat honom tydligare", säger man från bibliotekets sida!
Det var allt...

https://www.dn.se/sthlm/bibliotek-presenterade-nazist-som-fritankare/

Dessutom var den personen ersättare för en annan - en välkänd antisemit! 
Denne har gjort fruktansvärda uttalanden som jag inte vill ge utrymme åt genom att citera, men ni kan läsa i DN-artikeln.

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2018-11-30 17:35 #4 av: Magi-cat

Från BiS (Bibliotek i Samhälle, en socialistisk biblioteksförening)

"När biblioteksföreningen Bibliotek i Samhälle (BiS) våren 2015 frågade om de kunde hålla sitt årsmöte på Kista bibliotek, blev svaret ja om de gick med på att hålla en öppen föreläsning. När SSB sedan fick höra vad föreläsningen skulle handla om, sa man nej och hänvisade till sina riktlinjer samt till att SSB alltid ska kunna stå för värdskapet. Föreläsningen skulle handla om ”Kommersialismens negativa verkningar” – något som BiS skrivit om i sitt senaste nummer och som den nationella kulturpolitiken skulle motverka fram till 2009 då formuleringen togs bort från de kulturpolitiska målen. Kommersialismens negativa verkningar får ett nej, men antisemiter och högerextremister ja."

Det gick alltså inte bra med kommersialismens negativa verkningar, men extrema högerextremister är välkomna. Ledsen (Ett annat bibliotek, visserligen, men bara som exempel.)

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.