Kulturevenemang

Croissanter och litteratur i Göteborg

2018-04-15 11:43 #0 av: Magi-cat

Hittat på FB: 

(Plats: Göteborgs litteraturhus)


Välkomna till vårens första litterära frukost. Intressant tema om läsningens påverkan på oss människor , såväl små som stora. Med Immi Lundin , gott kaffe och frasig croissant 🥐☕️.

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2018-04-15 11:43 #1 av: Magi-cat

"

Shared Reading - högläsningens renässans

Samtdigt som mer och mer av vår mänskliga kommunikation äger rum via sociala medier växer intresset för samtal och möten ansikte mot ansikte kring litteratur och läsning. Författarsamtal och läsecirklar drar stora publiker och medlemmar och många läsare är med i både en och flera läsecirklar. Är det en paradox eller en alldeles självklar längtan efter något livslevande? I Storbritannien har organisationen The Reader startat något av en folkrörelse med högläsningen i centrum. På bibliotek, sjukhus, fängelser och olika sociala mötesplatser träffas läsare och icke-läsare och läser högt för varandra.

Välkommen till denna frukost med Immi Lundin, litteraturvetare och lärare vid Författarskolan vid Lunds universitet där mycket av undervisningen utgörs av textsamtal. Hon har länge intresserat sig för och skrivit om läsecirklar. Immi kommer att reflektera över fenomenet social läsning och berätta om The Reader’s mål och metoder och hur de blåst nytt liv i en till synes gammal och föråldrad ungeängesform. Hur denna organisation av seriösa entusiaster faktiskt skapat något av en högläsningens renässans, som nu snabbt sprider sig till Skandinavien."

http://www.kulturivast.se/litteratur/croissanter-och-litteratur-26-april

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.