2018-01-19 08:26 #0 av: Magi-cat

Boktips för virkning, avkoppling och mindfulness av Betsan Corkholl!

Betsan har startat välgörenhetsorganisationen Stitchlinks för att stödja de som använder hantverk på ett terapeutiskt sätt.

Och visst kan virkning vara avstressande! Gammal kvinnokunskap anpassat till vår vardag.

"Tjugo virkprojekt som är speciellt utformade för att man ska uppnå avslappning och lugn. 


Här kombineras virkkonst med mindfulnesstekniker. Det rytmiska handarbetet tillsammans med mönstrens upprepningar och färger bidrar till avslappning och ett fokus på här och nu - grundläggande för all mindfulnessutövning.

Bland bokens virkningar hittar man t.ex. vackra mandalor med zen-inspirerade cirkelmönster. Och här finns en mängd andra projekt som är ämnade att komplettera virkningens terapeutiska effekter och boosta välmåendet. 

Med hjälp av den här boken kan man lära sig att använda virkning för att uppnå daglig anti-stress samtidigt som man skapar vackra virkningar. 

Inga förkunskaper krävs!

Betsan Corkhill är specialiserad på hur man använder hantverk för att förbättra mental hälsa och för att hantera mental ohälsa. "

https://www.bokus.com/bok/9789176174531/virka-dig-lugn-20-projekt-for-avkoppling-och-mindfulness/?gclid=CjwKCAiAqIHTBRAVEiwA6TgJw-Blf1n9rmmmNAL6qqYg8cQMdHt9d9mDbBiJgPnWendoMX8za_0E6hoCXN8QAvD_BwE