Politik och samhälle

Motvallskärring - Maj-Britt Theorin

2017-12-18 10:27 #0 av: Magi-cat

Det är fint att vara "motvallskärring" ibland och passar utmärkt för Kulturtant. 

Maj-Britt Theorin har beskrivits som socialdemokratins motvallskärring när hon utkämpas många strider för fred, säkerhet och kvinnofrågor. Något hon tar  som en komplimang...

Hon kommer från arbetarbakgrund och fick inte ens någon studentexamen, något hon hett önskade, men drömmen gick inte i uppfyllelse. Men hon blev dock hedersdoktor i filosofi vid Göteborgs Universitet. Blomma

"Maj-Britt Theorin blev också utsedd av Olof Palme till Sveriges nedrustningsambassadör 1982 och ledde den svenska freds- och nedrustningspolitiken i FN och nedrustningsdelegationen i Genève i nio år."

Hennes drivkraft är och har alltid varit fred och en rättvisare värld. Största motgången blev när hon i slutet av -70-talet inte fick med sig den socialdemokratiska riksdagsgruppen i motståndet mot placeringen av amerikanska medeldistansmissiler i Europa. 

Då gick hon hem och grät. Gråter

"Karaktäristiskt nog bekymrar sig Maj Britt Theorin alltjämt för säkerheten i världen.

– Ett litet misstag och det är slut med mänskligheten. Men jag är optimistisk och tror att vi både kan rädda miljön och avskaffa kärnvapen."

http://dela.dn.se/a23SWOogzVIy_pRaC3vIdr7uSb9cPWU9e2Y6pebFDg04kV-L5ItSPK1PFr2B4LPW1BFffIjFu3wL1UUvL9ODAQ

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2017-12-19 17:32 #1 av: [NeferNefer]

Heja Maj-Britt HjärtaBlommaBallong

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.