Övrigt

Vem säger till? Tanten!

2017-10-04 14:20 #0 av: [NeferNefer]

Men visst är vi fantastiska, vi tanter? Hjärta

https://www.etc.se/kronika/skorna-pa-satet-eller-nazistiska-slagord-vem-sager-till

[Tanterna] har också friheten av att inte längre behöva bry sig. Slut på give-a-fuck-kontot, efter att ha anpassat och förhållit sig till samhället och alla krav i femtio-sextio-sjuttio år. De kommer undan med saker, men de tänker inte låta andra komma undan med vad som helst. Skorna på sätet eller nazistiska slagord – vem säger till? Tanten. Hon orkar inte försöka uppföra sig. Orkar inte vara rädd. Man kan vara död i morgon, då kan man lika gärna stolpa på idag. Bekväma skor och en tegelsten i Muminmamma-väskan. Gärna medalj men först en rejäl frukost.

Tanten kan smyga sig in var som helst. Hon är avsexualiserad, osynlig, ofarlig. Hon sitter där och stickar och tjuvlyssnar och sen kan hon enkelt lösa allehanda mord och brott medan polisen kliar sig i huvudet. Kanske bryr hon sig inte ens om att få kredd för det utan bara himlar med ögonen och klappar detektiven på huvudet för att han var så smart och räknade ut allt med nästan ingen hjälp alls. 

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-10-04 16:05 #1 av: Magi-cat

Gillar det där. HjärtaKramas

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2017-10-04 16:08 #2 av: Magi-cat

OMG, så mycket sant! Hjärta

"Tanten har seen some shit, man. Dagens tanter är de som har varit med i alla moderna människorättsrörelser. De kokade linser innan du ens var en vegansk glimt i dina föräldrars ögon. De har behövt hantera så många relationer och gjort så många misstag att de kan ge goda råd i nästan alla situationer, oavsett om det handlar om hur man klär sig eller hur man säger ifrån.

Tanten tar hand om alla. Om makar, flyktingar, författare, och barnbarn. Men de tar också hand om sig själva, för det är det fan ingen annan som gör. "

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2017-10-04 16:56 #3 av: [NeferNefer]

Precis! Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.