Politik och samhälle

"En annan historia"

2017-02-08 14:34 #0 av: Magi-cat

Varför är kvinnorna så osynliga i historieskrivningen? Kvinnor som gjort remarkabla insatser, men vi aldrig eller mycket lite hört talas om?!

Boken "En annan historia" ska råda bot på det!

Det verkar vara en bok man bara måste läsa!

Från förlaget:

"Det här är ingen historiebok. Det är en bok med berättelser om människor vi bör minnas. Personer att referera till, citera och inspireras av.

Det är dags att på bred front lyfta fram en annan historia. Flytta fokus. Korrigera och komplettera världsbilden. Just den här boken tar sin början för niotusen år sedan och sträcker sig fram till i dag, från Barumskvinnan till Mama Masika.

Femtioen skribenter har i 

En annan historia

 valt varsin person att porträttera. Här får du lära känna mattesnillen, låtskrivare, politiker, rösträttskämpar, tennisstjärnor, husmödrar, författare, jägare, börshajar och barnmorskor som alla bidragit till att skapa världen i dag. Femtioen personer som du, genom att läsa denna bok, är med och för in i evigheten.

Lina Thomsgård

 (red.) är programledare och skribent."

http://www.adlibris.com/se/bok/en-annan-historia-9789188123459

Hjärta"If you're not prepared to be wrong, you'll never come up with anything original."

Anmäl
2018-01-16 21:30 #1 av: Magi-cat

Ballong

Hjärta"If you're not prepared to be wrong, you'll never come up with anything original."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.